Skip links

Bliv “VandreGuide i den helende natur”

Dette kursus vil klæde dig godt på til at være en vandreguide for andre i den helende natur. Måske du arbejder som frivillig og gerne vil vandre med et trængende menneske, eller måske du har en arbejdsplads, som vil have gavn af vandring i naturen .

Det at bevæge sig i naturen er en skøn måde at være sammen på og naturen har en meget konstruktiv indflydelse på menneskers mentale sundhed og velbefindende. Gennem mange 1000er af år har vi haft den konkrete natur som vores hjem. Vi er født til at kunne bruge vores sanser til at aflæse situationen i naturen, have god kontakt til intuition og til vores krop, til kreativitet, empati, evne til nærvær, fornemmelse for at skabe balance og at være i en sammenhæng med alt levende.  Det er kvaliteter som måske ikke bliver brugt og godt kan gå i glemmebogen i en presset “moderne” hverdag. Men ved at opholde os i natur husker os på vores egen oprindelighed og glemte kompetencer..

Vi vil på kurset gennem vandring, værktøjer og aktiviteter styrke kontakten til disse medfødte kvaliteter og til natur. Det vil forbedre den mentale sundhed, livsduelighed og væredygtighed.

Program

-Vi vil komme omkring det praktiske til vandreturen, bla det at aflæse kort / app og hensigtsmæssig beklædning

-Og jeg vil  præsentere forskellige værktøjer og aktiviteter til gåturen, som kan give en bedre kontakt til natur, så at både du og din vandremakker/gruppe får mere glæde af naturens helende virke. Det kan f.eks være aktiviteter og opgaver hvor vi bruger vores sanser, kropsbevidsthed  eller igennem stilhed.

Pris for afholdelse af kursus for en gruppe med 12 deltagere: 33600 kr inkl materialer, kørsel m.m. Kurset afholdes i din lokale natur i Østjylland  3 timer om ugen i 8 uger eller over 4 hele dage, 2 gange 2 samlede dage ( 24 timer i alt ) i hele DK. Jeg vil også gerne sørge for frokost.

For enkeltpersoner; Hør mere om planlagte forløb med start dato for private i nærheden af Århus, der er igen ledige pladser til efteråret.. pris 2800 kr pr person ( i en gruppe på 12 )

Udtalelser. En deltager på ungeholdet under 26, som til daglig studerer fysik og matematik skriver: “Det er et kursus, hvor man igennem vandring og øvelser lærer at komme i kontakt med naturen og derigennem også sig selv. Derudover lærer man i sidste del af kurset at videreformidle, hvad man har lært, til andre. Jeg er specielt glad for de øvelser vi har lært, hvilket også har lært mig noget om mig selv.  især er jeg glad for lytteøvelsen”.

En anden deltager under 26, som studerer Sustainable Development & International Relations skriver: “Det bedste jeg tager med fra forløbet, er en selvindsigt omkring mit forhold til naturen, samt at mærke hvor vigtigt det er for mig at bruge tid i naturen jævnligt.

Du kan bestille kurset “Vandreguide i den helende natur” på bentebomail@gmail.com  eller du er velkommen til at ringe med spørgsmål til Bente på tlf 30 27 49 91.

Sommerpakke 2021. “Sommer i den helende natur”. Bestil 2 dage med vandring, aktiviteter, der styrker kontakten til naturen, undervisning i naturens helende virke, god bespisning og bål, overnatning i naturen, for 2800 kr pr person!. Få tilsendt mere materiale om pakken  på bentebomail@gmail.com