Skip links

Institutioner

Oversigt

 

Workshop: NATURFORBUNDET- gennem det sanselige og en kreativ praksis

 

Forløb: 6 dage fordelt over et ½ år : “NATURFORBUNDET- og i udvikling”.

 

Forløb: Bliv “Vandre Guide i den helende natur”

 

Workshop: 3 dagsrejser ind i den urgamle natur.

 

NATURFORBUNDET

-gennem det sanselige og en kreativ praksis

 

På denne skønne 2 dages workshop får du muligheden for at undersøge og styrke din kontakt til natur gennem det sanselige og en kreativ praksis i skoven.

 

Når du styrker din forbundethed med natur bliver…:

..dit naturlige fundament mere stabilt og stærkt.

Du kan bedre mærke dig selv og udtrykke dig selv fra dit naturlige fundament.

Det bliver lettere for dig at finde nærvær, flow, kreativitet og retning i processen og i livet.

Du kan bedre passe på naturen, vil opleve dig som en del af natur og af et fælleskab med alt levende.

 

Indhold:

I workshoppens første del vil vi lave øvelser inspireret af min naturterapeutiske praksis, som vil skærpe dine sanser, dit nærvær og din kontakt til natur. I den anden og kreative udøvende del, tager vi udgangspunkt i din oplevelse af natur og du undersøger om du kan give det et fysisk kreativt udtryk. Jeg vil efter behov understøtte den bevægelige kreative proces og dens muligheder i skoven med fokuspunkter og konkrete kreative opgaver og giver ellers plads til undersøgelsen af dit forhold til natur og dit konkrete udtryk herfra.

Der vil være fælles udveksling, refleksioner , fælles frokost, kaffe/te pause.

 

Praksis:

Du skal medbringe et siddeunderlag, tøj der passer til dagen og vejret, en notesbog og skriveredskab, vanddunk, en termokande kaffe/ te, kop. Sørg for at din bagage ikke kommer til at begrænse din bevægelsesfrihed…

Workshoppen planlægges til en skov i nærheden af jeres  lokalation, i hele DK og til jeres gruppesammensætning.

Spørg eller tilmeld jer på mail  bentebomail@gmail.com

Eller ring på tlf. 30274991

Pris ialt: 2100 kr pr. deltager  ( 14 timer ) inkl. en lækker frokost,

ved minimum 8 og max 14 deltagere.

 

Min baggrund:

Jeg er uddannet naturterapeut fra VINATUR og har forskellige typer workshops erfaring i naturen, men ønsker at den sanselige kreative indgang til natur får hovedrollen og at give deltagerne plads til at undersøge deres forhold til natur, at materialisere det i et kreativt udtryk i skoven. Jeg har en kreativ uddannelse fra Kolding Designskole med en overbygning på Kunstakademiet i Amsterdam og har mange års erfaring som udøvende kunstner og undervist i kreative processer. En meditativ praksis har gennem mange år givet mig et dybdegående kendskab til nærvær, flow tilstande og kontakt til natur m.m.

Jeg er optaget af kreative processer, der er meget lig med hvordan naturen bevæger sig, transformerer og udvikler sig.

Jeg er optaget af menneskers generelle mangel på kontakt til natur og vores manglende evne til at skabe nogle miljøer og løsninger, der er i synk med natur. Og hvordan det påvirker vores sundhed, trivsel, kontakt med os selv og vores medfødte selvregulerende kompetencer.

 

Læs mere om Naturemoves, klik på: https://naturemoves.dk/om-naturemoves/

klik på : Galleri – NatureMoves

Materiale om et længere sanseligt og kreativt udviklingsforløb på 8 gange a 6 timer er også på trapperne..

 

 

 

 

Forløb: Bliv “VandreGuide i den helende natur”

.

Dette kursus vil klæde personalet eller frivillige godt på til at være en vandreguide i den helende natur. Både vandreguiden og vandremakkerne vil få mere glæde af den helende natur, ved at vandre i naturen og lave aktiviteter undervejs, som understøtter kontakten til natur. Naturen har en meget konstruktiv indflydelse på menneskers mentale sundhed og velbefindende.

Det at bevæge sig i naturen er en skøn måde at være sammen på. Gennem mange 1000er af år har vi haft den konkrete natur som vores hjem og kan mestre livet her. Vi er født til at kunne bruge vores sanser til at aflæse situationen i naturen, have god kontakt til intuition og til vores krop, til kreativitet, empati, evne til nærvær, fornemmelse for at skabe balance og at være i en sammenhæng med alt levende.  Det er kvaliteter som måske ikke bliver brugt og godt kan gå i glemmebogen i en presset “moderne” hverdag. At opholde os i naturen husker os på vores egen oprindelighed og glemte kompetencer..

Vi vil på kurset gennem vandring, værktøjer og aktiviteter styrke kontakten til disse medfødte kvaliteter og til natur. Det vil forbedre den mentale sundhed, livsduelighed og væredygtighed og give en bedre fornemmelse for retning mod vækst og udvikling.

 

Program

  • Jeg vil komme omkring det praktiske til vandreturen, bla det at aflæse kort / app og hensigtsmæssig beklædning
  • Deltagerne vil få erfaring med længere vandreture og ruter ( op til 6 km pr tur )
  • Jeg vil præsentere forskellige værktøjer og aktiviteter til gåturen, som kan give en bedre kontakt til natur, så at både deltageren og dennes vandremakker/gruppe får mere glæde af naturens helende virke. Det kan f.eks være aktiviteter og opgaver hvor vi bruger vores sanser, kropsbevidsthed  eller igennem stilhed.
  • Læringen og undervisningen på kurset foregår mest i nysgerrigheden og åbenheden i at gøre.. og i at være… og jeg vil også give information om naturens helende virke
  • Deltageren vil få erfaring med at videregive og formidle aktiviteterne videre til sin vandremakker eller gruppe.

Efter forløbets afslutning kan det aftales at arrangere 4 opfølgende samlinger med guiderne,( ca med en måneds mellemrum ), hvor vi kan udveksle erfaringer, få motivation og inspiration til det videre arbejde, over bål, med pandekager og social hygge.


Pris
for afholdelse af kursus for en gruppe med 10 – 16 deltagere: 3750 kr pr person, inkl materialer, kørsel m.m. Kurset afholdes  3 timer om ugen i 8 uger ( i østjylland ) eller 1 hel dag på 6 timer ( +1 times frokostpause ) x 4 og med mindst en uges mellemrum .

Tilmelding og spørgsmål Tlf 30274991 eller bentebomail@gmail.com

 

 

 

3 dagsrejser ind i den urgamle natur.

 

Lejrbålenes tid: Er en dagsrejse og programforløb, hvor vi bevæger os ind i den urgamle natur med forskellige åbnende og indlevende aktiviteter, en lang sommerdag i juni. “Lejrbålenes tid” er et udtryk vi kender fra Astrid Lindgrens poetiske univers, som husker os på den urgamle, kraftfulde og vise natur. I aktiviteterne vi laver undervejs, bruger vi bla vores sanser, vores krop, stilhed og vores kreativitet. Det bliver eventyrligt, fordybende og rørende. Dagen er for voksne og også for børn /unge over 11 år, der er glade for at fordybe sig.

I hele dagens program vil vi opholde os i Mols bjerge og omkring Earthwise som normalt huser danske og udenlandske kunstnere in Residens og som også har et udendørs publikum inddragende teater ved navn ”Secret hotel”. I Earthwise natur vil vi blive trakteret med en lækker frokost og senere aftensmad naturligvis over bål og med en musik overraskelse af kyndige mennesker. Rejsen og bespisningen kan også foregå i din lokale natur

Vi starter kl 10 og slutter ved 22.30 tiden

Pris for hele dagens program inkl  2 skønne måltider er 1250 kr. Der er 25 pladser.

De enkelte forløb kan rekvireres og bestilles separat, men fungerer som et sammenhængende forløb også.

Bestil eller stil spørgsmål på bentebomail@gmail.com eller ring på 30274991.

 

2. rejse: “Fordybelse og urkraft”

3. rejse: “Livets strøm og kreativitet”

 

Mols bjerge